Over ons

  • Geplaatst op
Over ons

Een reis door de geschiedenis van King & Quinna

Hoe het allemaal begon...

Daniël de Bruin is de grondlegger van ons bedrijf. Geboren als boerenzoon ging hij op zijn 18e in de leer bij kleermakerij Van Bergeijk en Stufkens in Gorinchem. Toch zou zijn toekomst daar niet liggen, het ondernemerschap trok en hij begon met de verkoop van textiel, eerst met een koffer langs de weg en later vanuit huis.

 

In 1957 trouwde hij met Maria Hakkesteegt, kocht in 1958 een woon/winkelpand op het dorp van Bleskensgraaf. Er werd hard gewerkt, zijn vrouw in de winkel, hij in de woninginrichting. Ondertussen werden er 4 zonen geboren. “Ondertussen” want zwangerschapsverlof bestond nog niet.

 

Naar Sliedrecht

In 1972 ontstond de behoefte om hun vleugels wat verder uit te slaan en werd een winkelpand in Sliedrecht gekocht, oorspronkelijk een stijlvol herenhuis, maar dat werd al snel te klein omdat de keuze voor jeans & casuals een schot in de roos bleek te zijn. Veel mensen uit de regio wisten KING in de Kerkbuurt te vinden voor een jeans van de toen begeerlijke merken Levi’s, Wrangler of Roy Rogers!

 

Vanaf 1984 kwamen de oudste zonen Floor en Dirk in de zaak en werd het een echt familiebedrijf.

 

Toen in 1985 de tijd van uni-sex jeans voorbij dreigde te raken, bouwden we met de merken en Emanuelle (later Mexx) een collectie voor vrouwen en gaven die afdeling de naam QUINNA.

 

Uitbreiding

In 1996 werd het winkelpand van de buren gekocht en na een inspiratie reis naar Amerika is besloten om de beide panden af te breken en nieuw te bouwen. Een flinke investering, maar ook een gouden greep. In één klap ontstond een mooie, eigentijdse en overzichtelijke winkel.

 

In het ruim 50 jarig bestaan is koersvast gestuurd op loyaliteit aan klanten, team en leveranciers. Consequent is gekozen om qua collectie, presentatie en winkelpand up-to-date te blijven en aan te sluiten bij nieuwe ontwikkelingen. Onlangs nog is het winkelpand verduurzaamd, werd met het nieuwe technische installaties gasloos en het kreeg met 120 zonnepanelen energielabel A ++++.

 

Team

Bijzonder mag ons team worden genoemd. Met vakkennis, het hart op de goede plek voor onze klant en elkaar hebben we een team waar we trots op zijn en werken we tot op de dag van vandaag met succes en plezier.

 

Met onze ruim 50 jarige historie hebben we een trouwe klantenkring mogen krijgen en tot op de dag van vandaag hebben we, samen met ons team, veel plezier in ons werk!

Kerkbuurt

Ingang KingPMEG-StarState of ArtJeansKostuumsStudio AnneloesQuinna