De Maxi-Rok: Outfit Inspiratie en Style Guide

De Maxi-Rok: Outfit Inspiratie en Style Guide

De maxi-rok is een veelzijdig item dat niet mag ontbreken in jouw garderobe en is daarnaast dé trend van dit seizoen. De vraag is echter: hoe style je dit item? Wij geven je graag tips en outfit inspiratie.

Waarom wij van maxi-rokken houden

De maxi-rok: dé trend van dit seizoen. Eigenlijk zou elke vrouw dit item in haar garderobe moeten hebben. De lange rokken zien er niet alleen fantastisch uit, maar zijn ook op eindeloos veel manieren te combineren. Daarom zijn ze geschikt voor een scala aan gelegenheden, of je nu voor chique of casual gaat. Verder past dit item ieder lichaamstype eigenlijk wel: of je nu lang of kort bent, curvy of slank, het maakt allemaal niets uit, zolang je maar voor het juiste model, of de juiste combi gaat. Hieronder vind je onze tips voor het stijlen van je maxi rok.

 

Hoe draag je een maxi-rok?

  1. Kies een maxi-rok die het beste bij jouw stijl past, zoals een bloemendessin voor een bohemien look, of een effen of breed geplooide rok voor een gepolijst en chic uiterlijk.
  2. Ben je wat korter van stuk? Combineer je maxi-rok dan met hakken om je benen langer te maken.
  3. Voor een super flatterende uitstraling, kan je een maxi-rok het beste combineren met een aangesloten korte top.
  4. Combineer maxi-rokken met opvallende prints met bijpassende of neutrale tops.
  5. Heb je geen maxi-rok, maar wil je de stijl toch een keer uitproberen? Creëer dan het effect door een top over een maxi-jurk te dragen.

 

Outfit inspiratie

 

De zwarte maxi-rok

Als je nieuw bent in de wereld van maxi-rokken, begin dan bij de basics en ga voor een zwarte rok. Super makkelijk om te combineren en bovenal stijlvol. Combineer hem bijvoorbeeld met een kanten roze top en sandalen voor een chique zomeroutfit. Tops met prints zijn ook altijd goed. Of draag er een witte coltrui op, gecombineerd met zwarte laarsjes en voilà, je kunt dit item zo de winter door dragen!

De witte maxi-rok

Voor een ultra vrouwelijke look raden we je aan om voor een (room)witte maxi-rok te kiezen. Door de kleur ziet deze maxi-rok er licht en luchtig uit, waardoor hij perfect is voor een relaxte look tijdens te warmere maanden. Combineer de rok met een lichte top, eventueel in combinatie met een kort vestje in een lichte kleur voor een trendy outfit. Wat schoenen betreft, kun je voor sandalen kiezen voor een heerlijke strand look, of laarzen in een natuurtint voor een subtiele western vibe.

De maxi-rok met bloemenprint

Een maxi-rok met bloemenprint is een tijdloos kledingstuk dat er altijd chic uitziet. De stijl is vooral ideaal voor een ​​prachtige bohemien uitstraling. Voor deze look is een maxi rok met een subtiele print met zachte kleuren ideaal. Daarentegen passen prints met grote en gedurfde bloemen weer beter bij modernere outfits. Als je jouw favoriete print hebt gevonden, raden we je aan je maxi-rok te combineren met leuke en comfortabele items, zoals een simpel hemdje en sneakers.

De geplooide maxi-rok

Geplooide maxirokken zijn perfect om een statement te maken en zijn een goede keuze voor speciale gelegenheden. Voor een verfijnde en klassieke look is een maxi-rok van wat zwaarder materiaal met brede plooien een goede keuze: combineer hem met een klassieke blouse en mooie pumps en je bent klaar voor een chique diner. Voor een alledaagse look past een plissédesign is soepele stof beter: makkelijk te combineren met een simpel T-shirt. Deze outfit maak je af met een simpele sneaker.

Alle sets (exclusief schoenen) in deze blog zijn verkrijgbaar op onze webshop en in onze fysieke winkels. Voor meer advies en inspiratie helpen we je graag in QUINNA Papendrecht of Sliedrecht. Tot snel!